Waarom onderzoek doen voor sales?

Veel sales professionals zijn extern georiënteerd en vinden onderzoek vaak lastig en saai. Met Het Sales Canvas bieden we op een leuke en toegankelijke manier concrete handvatten voor het doen van onderzoek in iedere fase van het salesproces. Per fase helpen we je de juiste informatie boven tafel te halen. Het Sales Canvas bestaat uit vijf fasen. 

 
Icon_01.png

Analyseren

Als je iets wil verkopen, is het cruciaal om je klant te snappen. In deze fase helpen we je de context van de klant in kaart te brengen en stap voor stap een waardepropositie te formuleren die bij de wensen van je klant aansluit.

Icon_02.png

richten

Wie je moet benaderen binnen je klantorganisatie is een belangrijke en lastige vraag. Wij helpen je in kaart te brengen wie je moet benaderen en hoe je met hem of haar in contact komt. 

Icon_03.png
Icon_04.png
Icon_05.png

Beïnvloeden

Stel je komt aan tafel, dan moet je natuurlijk wel weten hoe je de juiste personen kunt beïnvloeden. Wij helpen je een strategie op te stellen zodat je altijd goed beslagen ten ijs komt.

 

 

AANBOD FORMULEREN

We helpen je stap voor stap om een winnende offerte met passen aanbod te schrijven. Ook bieden we je handvatten om een goede presentatie te maken voor je pitch bij de klant. 

 

 

onderhandelen

Klanten willen bijna altijd onderhandelen over je offerte. Het Sales Canvas helpt je om voorafgaand aan je gesprek een sterke onderhandelingsstrategie te formuleren zodat je je eigen doelstellingen kan verdedigen in het onderhandelingsspel.

Waarom onze methode? 

Door een methode aan te bieden met stappen en beloningen kan in iedere fase van het salesproces de juiste informatie snel worden achterhaald. Wij hebben een duidelijke methode bedacht die leidt tot conclusies die meteen kunnen worden toegepast op een potentiele klant. Dit verhoogt de kwaliteit en de motivatie.

Relevant


De sleutel van onze methode is om onderzoek relevant te maken binnen iedere fase van het salesproces. Door onderzoek leren we je hoe je op een unieke manier voor je klant waarde kan toevoegen en je een voorsprong op de concurrentie krijgt.

Duidelijk


Het sales canvas maakt het complexe sales proces overzichtelijk door een stap-voor-stapaanpak. Hierdoor kan je afhankelijk van de klant en de beschikbare tijd het sales proces doorlopen op de manier die het beste bij je past.

Icon_C.png

Leuk


Het sales canvas maakt sales en onderzoek weer leuk! Door de praktische opdrachten en het creatieve bordspel doe je op een leuke manier onderzoek in iedere stap van het sales proces. 

 

Met plezier sneller naar de deal

Wij hebben onderzoek doen leuk gemaakt door middel van gamificatie elementen. Deze gamificatie elementen zitten verwerven in het hele werkboek. Naast het werkboek bieden wij ook een bordspel waarmee je spelsgewijs kunt werken aan je eigen cases. Tijdens onze workshops leren we je met dit spel onze methode en loopt de winnaar naar buiten met een concrete klantaanpak. 

 
 

Het werkboek

Met het werkboek leer je in vijf stappen hoe je een meester wordt over je sales proces via praktische, creatieve en uitdagende oefeningen

Het Sales Canvas:

 • Maakt het doen van onderzoek tijdens het salesproces leuk.
 • Biedt een stap voor stap aanpak aan sales professionals.
 • Maakt het salesproces effectiever: informatie is cruciaal.
 • Zorgt dat je kans op het sluiten van de deal wordt vergroot.
 • Geef meer inzicht in de klant, ook voor toekomstige kansen

het bordspel

Met het bordspel maak je samen met je team op een overzichtelijke en (inter)actieve manier hands-on letterlijk stappen naar de deal toe.

Het Sales Canvas Bordspel:

 • In een spelvorm creëer je samen met je team een klant aanpak.
 • Competitief team-uitje dat inzicht in je klant oplevert.
 • Spelenderwijs leren onderzoek doen naar je klant.
 • Als team gebruik maken van elkaars kennis en kunde.

 

Board.png

Workshop

In onze workshops nemen we jou en je team mee in een interactieve en inspirerende sessie waarin we samen de volgende stap naar meesterschap zetten.


We bieden workshops op maat aan voor bedrijven. Daarnaast hebben we ook workshops waar individuen zich voor kunnen inschrijven. Met de workshop krijg je:

 • Inzicht in onderzoeksmiddelen voor iedere fase van het salesproces.
 • Met je team direct aan de slag aan echte case in spelvorm: leuk en direct toepasbaar. 
 • Direct resultaat: de inzichten stellen je in staat om meteen je klant te benaderen met een heldere waardepropositie.
 • Grip op je klant door gedegen klantonderzoek.
 • Een gezamenlijke 'taal' voor je team om te praten over cases. 
 • Een creatieve en interactieve opzet: sales wordt weer leuk.

Boek nu een workshop:

Het Sales Canvas

 

Begin vandaag

Wij stellen Het Sales Canvas gratis ter beschikking. Wil je ook de stickers gaan gebruiken? Dan kun je deze bij ons aanvragen.