Waarom onderzoek doen voor sales?

 

Veel sales professionals zijn extern georiënteerd en vinden onderzoek vaak lastig en saai. Met Het Sales Canvas bieden we op een leuke en toegankelijke manier concrete handvatten voor het doen van onderzoek in iedere fase van het salesproces. Per fase helpen we je de juiste informatie boven tafel te halen.

 

Het salesproces hebben we opgedeeld in 5 fases:

Fase 1 Analyseren. Als je iets wil verkopen, is het cruciaal om je klant te snappen. In deze fase helpen we je de context van de klant in kaart te brengen en stap voor stap een waardepropositie te formuleren die bij de wensen van je klant aansluit.

Stap 2 Richten. Wie je moet benaderen binnen je klantorganisatie is een belangrijke en lastige vraag. Wij helpen je in kaart te brengen wie je moet benaderen en hoe je met hem of haar in contact komt. 

Stap 3 Beïnvloeden. Stel je komt aan tafel, dan moet je natuurlijk wel weten hoe je de juiste personen kunt beïnvloeden. Wij helpen je een strategie op te stellen zodat je altijd goed beslagen ten ijs komt.

Stap 4 Aanbod formuleren. We helpen je stap voor stap om een winnende offerte met passen aanbod te schrijven. Ook bieden we je handvatten om een goede presentatie te maken voor je pitch bij de klant. 

Stap 5 Onderhandelen. Klanten willen bijna altijd onderhandelen over je offerte. Het Sales Canvas helpt je om voorafgaand aan je gesprek een sterke onderhandelingsstrategie te formuleren zodat je je eigen doelstellingen kan verdedigen in het onderhandelingsspel.