Onderzoeksvaardigheden voor commerciële studenten cruciaal

Commerciële studenten zijn vaak extrovert, energiek en hebben een ‘let’s go’ mentaliteit. Onderzoek wordt vaak gezien als een ‘moetje’ en als ‘saai’. Maar onderzoek doen is cruciaal voor sales. Begrip van de klant en zijn context is onmisbaar, zeker in een wereld die steeds sneller veranderd en waar klanten steeds veeleisender worden. 

Hoe kunnen we studenten die niet gemotiveerd zijn om onderzoek te doen, onderzoeksvaardigheden bijbrengen?

Door een methode aan te bieden met stappen en beloningen kan in iedere fase van het salesproces de juiste informatie snel worden achterhaald. Wij hebben een duidelijke methode bedacht die leidt tot conclusies die meteen kunnen worden toegepast op een potentiële klant. Daarnaast hebben wij onderzoek doen leuk gemaakt door middel van gamificatie elementen. Naast het boek bieden we ook een bordspel aan waar studenten spelendewijs kunnen werken aan echte cases. Dit verhoogt de kwaliteit én de motivatie van de student. 

Onderzoek wordt vaak gezien als iets wat je vooraf doet en dat los staat van de concrete salesactiviteiten. In werkelijkheid zou onderzoek onderdeel moeten zijn van iedere stap van het salesproces. Het Sales Canvas maakt onderzoek relevant voor concrete sales activiteiten. Studenten leren op een aantrekkelijke manier verschillende onderzoeksvormen toe te passen als: STEP analyse, waardeproposities, klantonderzoek, concurrentie-analyse, beïnvloedingsstrategieën, offerte opstellen, onderhandelen. 

Aanbod voor MBO- en HBO-instellingen

Wij bieden de eerste 5 HBO's die zich hiervoor aanmelden een gratis docentenworkshop aan op locatie. In de workshop maken de docenten kennis met de methode en leren wij ze hoe je hierin les kunt geven. De enige voorwaarde is dat er minimaal 8 en maximaal 16 docenten meenemen aan de workshop. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met Matthijs Leendertse via matthijs@elmconcepts.com of 06-81935076.